Back to news overview

UltiMaker Launches New MakerBot SKETCH Large 3D Printer for the Classroom | NPM Capital

Everything is Digital
Date
October 18, 2022
UltiMaker Launches New MakerBot SKETCH Large 3D Printer for the Classroom | NPM Capital

MakerBot SKETCH Large empowers educators and students to take their 3D printing projects and designs to the next level

UltiMaker, a global leader in desktop 3D printing, today announced the new MakerBot SKETCH® Large 3D printer, the newest addition to the popular MakerBot SKETCH platform. The SKETCH platform is one of the most comprehensive 3D printing solutions for education, expanding students’ access to 3D printing, enabling them to bring their ideas to life, and setting educators up for success in the classroom.

Met nog meer 3D-printmogelijkheden dan de standaard SKETCH en met hetzelfde gebruiksgemak stelt de SKETCH Large docenten en leerlingen in staat om 3D-printing op een grotere schaal te ontdekken. Zo kunnen leerlingen hun ideeën verder ontwikkelen met nog grotere en gedurfdere ontwerpen. Met het vermogen om tot 10 projecten tegelijk op één bouwplaat te passen, helpt SKETCH Large docenten om printtijden te optimaliseren en meer tijd vrij te maken voor hun onderwijsprioriteiten. Met SKETCH Large wordt het 3D-printen van grotere of meervoudige projecten vlotter en gemakkelijker dan ooit tevoren.

UltiMaker biedt een uitgebreid onderwijsecosysteem voor docenten en leerlingen, dat hen toegang biedt tot een breed scala aan materiaal dat is ontworpen om het leren in de klas te verbeteren. Dit materiaal omvat honderden beproefde projectontwerpen en lesplannen voor alle leerjaren, diepgaande training via de MakerBot Certification™-programma's, de MakerBot CloudPrint™ die kan worden verbonden met Google Classroom, en toegang tot een groeiende kennisbank op een van de grootste 3D-printing gemeenschappen van docenten op Thingiverse®.

Nadav Goshen, CEO van Ultimaker: “Het ondersteunen van 3D-printen en STEAM-onderwijs [Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics, -vert.] blijft een van onze kernprincipes. Wij geloven dat het toegankelijker maken van 3D-printen studenten in staat zal stellen hun creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Met de nieuwe SKETCH Large kunnen docenten en studenten hun ideeën en ontwerpen uitwerken zonder daarbij gehinderd te worden door de beperkingen van een printer. Maar 3D-printen is natuurlijk meer dan alleen de printer. Daarom verbeteren we voortdurend ons onderwijsecosysteem – een van de meest uitgebreide en gebruikte 3D-printoplossingen voor docenten op de markt. We streven ernaar docenten en studenten de tools en middelen te geven die ze nodig hebben om hun creativiteit de vrije loop te laten en leermogelijkheden te ontsluiten.”

De MakerBot SKETCH Large is uitgebreid getest op systeem- en subsysteembetrouwbaarheid en afdrukkwaliteit. Met de gesloten kamer, de verwarmde bouwplaat, het geïntegreerde deeltjesfilter en de materiaalsensoren van SKETCH Large kunnen docenten met een gerust hart grote projecten printen.

NPM - Sfeer - 173 - clara tafel

Join our newsletter to stay informed of the most relevant updates