Uitdagingen in het familiebedrijf

Private equity en familiebedrijven vormen vaak een krachtige match. NPM Capital kent de regels van het spel.

Familiebedrijven, groei en innovatiekracht

14 december 2017, door NPM Capital

Er staat een tiental familiebedrijven in de FD Gazellen, de ranglijst van snelgroeiende bedrijven samengesteld door het Financieele Dagblad en Company.info. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet, ontvangen een FD Gazelle Award. Er blijken veel mythen te bestaan over familiebedrijven. Een belangrijke mythe is dat familiebedrijven dermate conservatief zijn en willen vasthouden aan bestaande producten, markten en processen dat er voor innovatie weinig ruimte is. Hierdoor zouden familiebedrijven zich uit de markt prijzen en een faillissement een kwestie van tijd zijn. Recent onderzoek ontkracht deze mythes: ze zijn zowel innovatiever als ambitieuzer bij het doen van investeringen om tot innovatie te komen.

Lees het hele artikel >

Familiebedrijven Award 2018: familiebedrijven verdienen meer aandacht

28 november 2017, door NPM Capital

Een succesvol bedrijf is nooit de gewoonste zaak van de wereld. Innoveren, anticiperen en investeren: alles wat voor een ondernemer met een familiebedrijf zo vanzelfsprekend lijkt kan andere ondernemers inspireren. De stichting Familie Onderneming is daarom voor de Familiebedrijven Awards in 2018 op zoek naar succesvolle ondernemers die wat te vertellen hebben.

Lees het hele artikel >

Hoe Vanderlande wereldmarktleider in bagagesystemen werd

31 augustus 2017, door NPM Capital

NPM Capital heeft maar liefst 29 jaar in het Veghelse Vanderlande Industries geparticipeerd. Nu het bedrijf overgaat in Japanse handen, is het tijd de balans op te maken. Tijdens het aandeelhouderschap van NPM groeide Vanderlande uit tot marktleider op het gebied van bagagetransportsystemen en pakketdiensten. 

Lees het hele artikel >