FibreMax

FibreMax maakt een superkabel die veel lichter, sterker en duurzamer is dan traditionele staalkabels. De kabel leent zich voor mijnbouw, offshore, bouw en constructie, zwaar transport en zware industriële toepassingen.

De kabels worden met een zelf ontwikkelde productierobot gemaakt uit kunststofvezels als Twaron en Dyneema of uit koolstof. Het procedé, dat is gebaseerd op ‘endless winding’-technologie, is uniek. FibreMax maakt er kabels mee die bij dezelfde breekkracht 80 tot 90% lichter zijn dan staalkabels. Omdat er geen wrijving ontstaat tussen de vezels, zijn de kabels onderhoudsvrij en gaan ze veel langer mee. FibreMax maakt kabels op 1 mm nauwkeurig tot een lengte van 5000 meter.

Het bedrijf bediende in het verleden al toonaangevende klanten als Huisman Equipment en ziet daarnaast grote orders en aanvragen binnenkomen uit verschillende wereldwijde industrieën.

De productiefaciliteit en het hoofdkantoor van FibreMax zijn gevestigd in Joure, vanwaar de onderneming wereldwijd opereert.

“Dankzij onze technologische voorsprong hebben we de tijd om wereldwijd een positie op te bouwen in alle toepassingsmogelijkheden die onze kabels bieden. We hebben een uniek productieproces, een robot die de kabels kan maken en een snel groeiende orderportefeuille”, aldus Rinze van der Schuit, CEO bij FibreMax.

Strategische ontwikkeling

Met het groeikapitaal dat NPM Capital als aandeelhouder inbrengt, gaat de onderneming een wereldwijde verkooporganisatie opzetten die de superkabel gaat afzetten in mijnbouw, offshore, bouw en constructie, zwaar transport en zware industriële toepassingen.

“NPM is een partij waar wij ons als eigengereid bedrijf bij thuis voelen”, aldus Van der Schuit. “Nergens klopte het menselijke aspect zo goed en was het inlevingsvermogen in wat ons drijft en waar we naartoe willen zo goed ontwikkeld. NPM onderneemt en innoveert echt mét ons.”

Volgens NPM heeft FibreMax een uniek product dat de kabelindustrie gaat veranderen. De investeringsmaatschappij verstrekt graag het groeikapitaal dat nodig is om het potentieel van deze onderneming te helpen realiseren, zo lang als deze expansiefase duurt en zo ver als die reikt. De aankomende jaren zullen in het teken staan van het versterken van de organisatie om de geprognosticeerde groei te bewerkstelligen. De orderpijplijn heeft een zeer groot potentieel. 

Voor meer informatie over FibreMax kunt u zich wenden tot NPM Capital, Koos Kramer via kramer@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht