Iddink Groep

Van oorsprong begonnen als een leverancier voor schoolartikelen en schoolinrichtingen, is Iddink uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van schoolboeken en digitaal lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs in Nederland en buitenland. Iddink Groep heeft haar hoofdvestiging in Ede en heeft inmiddels meer dan 150 vaste medewerkers naast de vele uitzendkrachten die jaarlijks in de zomervakantie magazijnwerk verrichten.

Iddink levert op dit moment boeken en digitaal lesmateriaal aan bijna 300.000 leerlingen in Nederland. Het bedrijf heeft een intermediair positie tussen de scholen en de tientallen uitgevers van de verschillende leermiddelen. Iddink onderscheidt zich door haar innovatie en service gerichte propositie, die scholen en uitgevers in staat stelt om zich te richten op hun kerntaken. Per leerling wordt het persoonlijke boekenpakket aan huis geleverd en het digitale lesmateriaal via een persoonlijk webportal ontsloten.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf tevens het toonaangevende (web-based) softwarepakket ‘Magister’ verder ontwikkeld tot het centrale platform waarmee scholen administreren, leren, begeleiden en sturen. Mede hierdoor speelt de onderneming een belangrijke rol in de transitie naar digitaal – en in de toekomst ook naar meer persoonlijk en adaptief leren: het aanbieden van lesstof op basis van de prestaties en specifieke behoeftes van de leerling. Iddink Groep is naast Nederland ook actief in België en Spanje. In 2015 is heeft Iddink een meerderheidsbelang verworven in de studenten informatie systemen EduArte en Alluris. Door deze overname is Iddink ook actief met software oplossingen in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. 

Sinds november 2014 is NPM Capital grootaandeelhouder van Iddink Groep en in die hoedanigheid sparringpartner van de directie bij het bepalen van de strategische koers van de onderneming. NPM Capital steunt de strategie van Iddink Groep en zal zo nodig aanvullend kapitaal verstrekken voor overnames en investeringen, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie in digitale systemen.

Wijnand Spring in ‘t Veld: “Wij hebben een unieke uitgangspositie in de onderwijsmarkt in Nederland, België en Spanje. Die markten digitaliseren en dat biedt groeimogelijkheden. Wij zijn dan ook blij dat wij in NPM Capital een Nederlandse investeerder hebben gevonden met een langetermijnvisie die zijn kennis en ervaringen actief zal inzetten. Zij begrijpen dat de ontwikkelingen in de onderwijsmarkt complex zijn en dat realisatie van onze strategie geduld vraagt.”

Voor meer informatie over Iddink kunt u zich wenden tot NPM Capital, Paul Bisseling via bisseling@npm-capital.com.

Terug naar het overzicht