Innovatie & verduurzaming

Niet vandaag maar morgen is bepalend voor ondernemingen. NPM Capital ondersteunt duurzame innovatie.

De toekomst van ‘smart buildings’

14 september 2017, door NPM Capital

In beginsel is een gebouw niet meer dan een schil van steen. Maar dat beeld kantelt snel. Meer en meer worden gebouwen ook een schil van data, afkomstig van gebouwbeheersystemen die zijn gekoppeld aan ICT-systemen en facilitaire bedrijfssystemen. Door deze ontwikkeling zal het spel tussen belegger en ontwikkelaar, verhuurder en huurder in de toekomst anders worden gespeeld, zegt Alexandra Boot, vastgoedadvocate en medeoprichter van het Blue Building Institute. Vijf vragen over de toekomst van ‘smart buildings’. 

Lees het hele artikel >

Picnic: boodschappen nieuwe stijl

16 augustus 2017, door NPM Capital

NPM Capital nam in het voorjaar van 2017 een belang in online supermarkt Picnic. Medeoprichter Joris Beckers vertelt waarom zijn onderneming en NPM zo’n goede match vormen en waarom Picnic geen last heeft van de dominante positie van AH en Jumbo in de supermarktsector.

Lees het hele artikel >

De uitdagingen van autonoom vervoer en smart cities

10 augustus 2017, door NPM Capital

2getthere, specialist in Automated People Mover Systems, staat dankzij een aantal spraakmakende projecten in het Midden-Oosten en Azië momenteel volop in de spotlights. Oprichter en CEO Carel van Helsdingen kijkt terug op de uitdagende start-upperiode, waarin de onderneming vrijwel in haar eentje niet alleen de technologie, maar ook haar eigen markt moest ontwikkelen.

Lees het hele artikel >