Skip to main content

FibreMax productiecapaciteit verdrievoudigd|NPM Capital

Category:
Nieuws

Date:
28 August 2018

FibreMax, producent van kunststof kabels, heeft een grotere fabriek in gebruik genomen. De unieke kabels, die lichter, dunner, sterker en duurzamer zijn dan traditionele staalkabels, zijn van grote toegevoegde waarde in de mijnbouw, offshore, bouw en constructie, zwaar transport en specifieke industriële toepassingen. Denk aan de mastverstaging van luxe zeiljachten.

 

De nieuwe locatie heeft een oppervlakte die vijf keer groter is dan de vorige faciliteit. Dankzij de geplande uitbreiding van het machinepark wordt de productiecapaciteit meer dan verdrievoudigd. Het dak van het moderne onderkomen is volledig bedekt met zonnepanelen die acht keer meer elektriciteit genereren dan FibreMax zelf nodig heeft.

 

FibreMax is een jonge, snelgroeiende onderneming die kabels vervaardigt van kunststofvezels als Twaron en Dyneema of van koolstof, met unieke ‘endless winding’-technologie. FibreMax is het enige bedrijf ter wereld dat een dergelijke duurzame kabel produceert die concurreert met industriële staalkabels.

 

De nieuwe adres- en contactgegevens van FibreMax zijn:

 

FibreMax B.V.

Bokkewiel 6

8502 TX Joure

Telefoon: 0513 681 008

E-mail: info@fibremax.nl